Yang-stil

j-singlewhipInden for Tai Chi Chuan er de fem vigtigste skoler: Chen, Yang, Wu, Sun og Zhao Bao. Yang stilen er den mest udbredte form for Tai Chi i verden i dag, og det er også denne stil, Tai-chi Chuan Foreningen underviser i – i Tung familiens udgave.

Den brede tilslutning til Yang stilen skyldes indsatsen fra grundlæggeren, Yang Lu Chan, og senere hans barnebarn, Yang Cheng Fu. I takt med at Lu Chan opnåede legendarisk status – såvel for hans evner i kamp som for hans undervisning – vandt Yang stilen popularitet over hele Kina. I sidste ende opnåede Lu Chan en sådan beherskelse af kampkunsten, at han aldrig tabte en kamp, og han blev kendt som ‘Yang den usynlige’.

Yang Lu Chan trænede Chen stilen af Tai Chi i omkring 18 år med grundlæggeren Chen Chang Xin som lærer. Det siges, at Chen var elev af Jiang Fa, hvis mester var Wang Tsung Yueh. I dette familietræ kan linjerne trækkes helt tilbage til ‘Internal Boxing’, der blev grundlagt af Chang San Feng, en Taoist-munk fra Wu Dang bjerget.